Hip-Hop Dance Workshop by Fuerza Negra

Hip-Hop Dance Workshop by Fuerza Negra

5/7/2021 – 8/7/2021

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες και θα διδαχθούν κινήσεις από party dance moves και grooves τα οποία απασχολούν την κινησιολογική σφαίρα της hip-hop κουλτούρας και ό,τι αφορά τα street dance styles.

Το ζέσταμα ξεκινά εστιάζοντας πάντα στην κίνηση και στην ελεύθερη έκφραση που μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά να γεννήσει έχοντας πάντα συνοδεία τη μουσική οδηγώντας μας προς την κατανόηση της. Έπειτα οι δυναμικές διατάσεις σε μία ροή κινήσεων προσθέτουν μία δυσκολία και ένα επιπλέον ενδιαφέρον στις ανάγκες του σεμιναρίου.

Μετά την εκμάθηση των κινήσεων θα ακολουθήσει ένας συνδυασμός μικρών ρουτινών με σκοπό την δημιουργία μιας ενιαίας χορογραφίας πάνω στους ρυθμούς της μουσικής.

Τέλος ακολουθεί αποθεραπεία γειώνοντας σώμα και πνεύμα στο έδαφος , επιστρέφοντας πίσω στην κανονικότητα.

Βιογραφικά

Γιάν Άγγελος Αποστολίδης Ισαάκ

Fuerza Negra D Fuego (καλλιτεχνικό όνομα/ψευδώνυμο)

Eπικοινωνία
Τηλ.: 6982914889
Email: gaai1121990@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/gianangelos_apostolidis
Facebook: https://www.facebook.com/Fuerza.Negra.D.Fuego
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCbt-t9nbAzFQR9Ue85EyjAQ/videos

Ο Άγγελος Αποστολίδης (Fuerza Negra D Fuego) γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας τον Δεκέμβριο του 1991 και δύο χρόνια μετά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Η επαφή του με το χορό ξεκίνησε το 2004 με το είδος χορού Krump (Kingdom Radical Uplifted Might Price), βαθιά επηρεασμένος από το ντοκιμαντέρ “RiZe”.

Tο 2006, το Hip-Hop Dance-Freestyle τον κέρδισε με αρχικές επιρροές τα βίντεο κλιπ της εποχής των ταινίων όπως “You Got Served” και τα διάφορα βίντεο διαγωνισμών χορού, που πραγματοποιούνταν στο εξωτερικό. Τα επόμενα 4 χρόνια ασχολήθηκε εντατικά με την προσωπική του προπόνηση στο συγκεκριμένο είδος αναζητώντας γνώση απο οποιαδήποτε πηγή της εποχής, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και άλλα street styles χορού (Poppin,Breakin,Lockin).

Πέραν όμως της αφοσίωσής του, μεγάλη υπήρξε και η συμβολή των σεμιναρίων που παρακολούθησε με καταξιωμένους χορευτές από όλο τον κόσμο, αλλά και συνεχίζει να παρακολουθεί κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών. Με τον τρόπο αυτό καθιστά την επαγγελματική του κατάρτιση μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία.

Παράλληλα, την προσωπική του πορεία και πρόοδο ήρθε να συμπληρώσει η συμμετοχή του στην ομάδα ‘’Funky Habits’’ το 2009, εκπροσωπώντας 4 φορές την Ελλάδα στους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος “Street Fighters” και στην breakin’ ομαδα ‘’Waveomatics’’ το 2013, νικώντας δύο φορές τον τίτλο βαλκανιονικών, εκπροσωπώντας έτσι την Ελλάδα 2 φορές στους τελικούς του Battle of the year. Ομαδες τις οποίες εκπροσωπεί μέχρι και σήμερα με πολλές προσωπικές αλλά και ομαδικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2017, δημιουργώντας μια επαγγελματική ομάδα χορού “A Move Called Mess” (A.M.C.M), συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία επαγγελματικών κινηματογραφικών βίντεο χορού όπως το “Noon Mess”, αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου την σκηνοθετική και χορογραφική άποψη, φέρνοντας στο προσκήνιο της χορευτικής αθηναικής σκηνής μια νέα ορθή καλλιτεχνική δουλειά με πινελιές από την κουλτούρα του δρόμου.

Το 2018, δοκιμάζει το υποκριτικό του ταλέντο, ως ένας από τους χορευτές στον θεατρικό θίασο Μαριχουάνα Στοπ σε σκηνοθεσία Γεώργιου Βάλαρη και εντάσσεται αντάξια δίπλα σε επώνυμους ηθοποιούς.

Παράλληλα το ταλέντο του αναγνωρίζεται από τον σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη και συνεργάζεται με την Κεντρική αλλά και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως περφόρμερ και χορογράφος, στις Opereta “Μήδεια” του Μποστ και αντιστοίχως στο πλαίσιο των τριών τελευταίων Κύκλων του Μάνου Χατζιδάκη, Τραγούδια της Αμαρτίας(1992), ο Κοινός βίος και οι Παίδες επί Κολωνώ (1977).

Ο πνευματικός του κόσμος και το ενδιαφέρον του προς τις κοινωνικές επιστήμες τον έφεραν σε επαφή με την κοινωνιολόγο/ ανθρωπολόγο Δρ. Ναταλία Αικατερίνη Κουτσούγερα με αποτέλεσμα την διάλεξη του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 2019 στο τμήμα Κοινωνιολογιας πάνως στην Hip-hop κουλτούρα.

Τέλος, η συμμετοχή του σε πληθώρα χορευτικών παραστάσεων, χοροθεάτρου, μιούζικαλ, μαθημάτων κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού, tango argentino, house dance και capoeira, καθώς και η πολύχρονη εμπειρία του ως χοροδιδάσκαλος και χορογράφος, υποδηλώνουν το ανοιχτό του πνεύμα προς οποιαδήποτε μορφή τέχνης έρχεται να τον ολοκληρώσει ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο.