Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Χορογραφίας με τη Maya M. Carroll

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Χορογραφίας με τη Maya M. Carroll

“The Instrument – Dance Composition and Aliveness”

28/9/2017 – 01/10/2017

Η Maya θα πραγματοποιήσει στο studio ΧΟΡΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΡΥΘΜΟΣ ένα τετραήμερο workshop, όπου με τη συμμετοχή τεχνικών αυτοσχεδιασμού καθώς και προσωπικών εμπειριών, θα δουλέψουμε με την παρουσία, την επιλογή και το όραμά μας αλλά και τον διάλογο μεταξύ κίνησης και εικόνας.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία στην διαδικασία της δημιουργίας χορού ανοίγουμε το δρόμο για τη συνειδητοποίηση πραγματικών καταστάσεων και αφηγήσεων αλλά και τρόπων να αντιλαμβανόμαστε και να συνθέτουμε.

Στην πράξη, θα δούμε πώς συνδεόμαστε με τον φυσικό εαυτό μας και με τους άλλους με πλήθος αγγιγμάτων, βαρών και εγγύτητας, χειρονομιών και χρόνων.

Αντλώντας ενθουσιασμό από τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, περιβάλλοντος και διαφορετικών μνημών, οι ποιότητες αυτές μας υποδεικνύουν επιλογές τις οποίες κάνουμε μόνοι ή από κοινού μέσα στη δυναμική της στιγμιαίας σύνθεσης.

Στο εργαστήρι η συνειδητότητα και η δημιουργική σκέψη ενθαρρύνουν τη ροή και τη σοφία του σώματος ως μονοπάτι για τη δημιουργία χορού και την εκτέλεσή του.

Επιτρέποντας στην ακρίβεια αλλά και στην ελεύθερη έκφραση να συμμετέχουν, θα δούμε πώς ανακύπτουν τα κομμάτια και τα σύμπαντα που αυτά δημιουργούν.

28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 10:30 – 14:30

Maya M. Carroll

H Maya M. Carroll είναι μια ανεξάρτητη χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού. Από το 2004 η βάση της βρίσκεται στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια των 16 προηγούμενων ετών η Maya έχει δημιουργήσει πάνω από 30 έργα: από χορευτικά σόλο έως εκτενείς ομαδικές χορογραφίες. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες και περφόρμερ με πολύ διαφορετική προέλευση και υπόβαθρο: χορευτές, εικαστικούς, ποιητές, μουσικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές της όπερας, σκηνογράφους, σχεδιαστές φωτισμού. Η Maya έχει κάνει ανεξάρτητες χορευτικές παραγωγές, αλλά και κατά ανάθεση χορευτικές συνθέσεις για κρατικά θέατρα, ανεξάρτητες ομάδες και ακαδημίες χορού. Διδάσκει σε χορευτές (master classes) και σε εργαστήρια χορού στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, εξελίσσοντας διαρκώς τις διδακτικές της μεθόδους ταυτόχρονα με την καλλιτεχνική της δουλειά. Ο χορός της αναδύεται από το σημείο συνάντησης του απτού με το φαντασιακό, της πραγματικότητας με τον μύθο, πηγάζοντας από και τείνοντας προς την απεριόριστη δυνατότητα έκφρασης του σώματος που χορεύει.

Maya M. Carroll
Berlin, Germany
+49(0)151 1915 9976
www.theinstrument.org