Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού με την Κάντυ Καρρά

Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού με την Κάντυ Καρρά

Στρατηγικές επιβίωσης

15/10/2022 – 23/10/2022

Στις τέσσερις συναντήσεις του σεμιναρίου θα πειραματιστούμε πάνω σε βασικά εργαλεία ατομικής σωματικής έκφρασης καθώς και επικοινωνίας μέσα σε ένα σύνολο. Στόχος είναι στην τελευταία συνάντηση οι συμμετέχοντες να αυτοσχεδιάσουν κινητικά πάνω σε μία συγκεκριμένη αλλά ανοιχτή δομή (score) αποτελούμενη από σχήματα τοποθετημένα στον χώρο.

Το περιεχόμενο καθεμίας από τις πρώτες τρεις συναντήσεις θα αρθρωθεί πάνω σε ασκήσεις αυτοσχεδιασμού που συνομιλούν με το κάθε σχήμα χωριστά και οι οποίες θα αποτελέσουν βασικά μας εργαλεία για να προσεγγίσουμε στη συνέχεια δημιουργικά το score.
Τα εργαλεία αυτά αφορούν τον ρυθμό που προκύπτει μέσα από τις εναλλαγές ταχύτητας και την ενεργοποίηση διαφορετικών μελών του σώματος, την εξερεύνηση της πορείας προς και από το πάτωμα, την επαφή μέσα από το μοίρασμα του βάρους, τους τρόπους συντονισμού και επικοινωνίας σε ζευγάρια αλλά και μέσα στην ομάδα. Ερμηνευτικά, θα μας απασχολήσει η έννοια της απεύθυνσης και οι διαφορετικοί βαθμοί εμπλοκής, από το «κάνω» μέχρι το «παρατηρώ».

Τι μπορείς να κερδίσεις και πού απευθύνεται:

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα σύνολο διαφορετικών ασκήσεων οι οποίες θα αποτελέσουν έναυσμα για περαιτέρω πειραματισμό, έκθεση και αλληλεπίδραση στο ασφαλές πλαίσιο της ομάδας. Στόχος δεν αποτελεί η εμβάθυνση σε κάθε μεμονωμένο εργαλείο αλλά η σταδιακή δημιουργία μίας εργαλειοθήκης που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τον πιο ανοιχτό αυτοσχεδιασμό πάνω στο score στην τελευταία συνάντηση.
Απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών με κάποια προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση ή/και τις παραστατικές τέχνες.

Γραφιστικός σχεδιασμός @mavra gidia.
Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι των @Alekos & Christos Bourelias

Βιογραφικό:

Η Κάντυ Καρρά είναι περφόρμερ και εκπαιδευτικός χορού, αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκη Κονταξάκη» και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Μ.Ε.Τ Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ.
Έχει συνδημιουργήσει και επιτελέσει την περφόρμανς «Θα με βρεις, εάν με θες, μέσα στους κήπους» στο πλαίσιο του Moving Ground Project του Κέντρου Μελέτης Χορού Ντάνκαν και το ντουέτο “manoeuvre_” που παρουσιάστηκε στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων και στα in Miniature του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί, το προσβάσιμο Synama Festival #1 της Liminal Access Force και ΜΠαρΤ του 8ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Ως ερμηνεύτρια έχει συνεργαστεί με ποικίλες ομάδες χορού και χορογράφους, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ισπανία και Νέα Υόρκη.
Διδάσκει τακτικά σύγχρονο χορό με στοιχεία αυτοσχεδιασμού και έχει διεξάγει εκπαιδευτικά προγράμματα χορού που βασίζονται στον αυτοσχεδιασμό και τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών μορφών τέχνης σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Αρχείο Καβάφη, το Εθνικό Θέατρο, την διαπολιτισμική Polyphonica κ.α. Έχει αναλάβει το εργαστήριο αυτοσχεδιασμού στο 2ο International Ballet & Contemporary Summer Workshop της PasPArTu Dance και τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ακτίνα» στην προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις σε ανώτερες σπουδές χορού. Από το 2016 είναι part-time διδακτικό προσωπικό του Deree – The American College of Greece.