Σεμινάριο ακροβατικών εδάφους με την Λία Χαμηλοθώρη

Σεμινάριο ακροβατικών εδάφους με την Λία Χαμηλοθώρη

9/1/2022

Το studio Choroskinisirythmos έχει την χαρά να φιλοξενήσει για άλλη μια φορά την αγαπημένη Λία Χαμηλοθώρη η οποία θα δώσει την Κυριακή 9/1/2022 δύο σεμιναριακές τάξεις ακροβατικών μεσαίο επίπεδο και προχωρημένο επίπεδο.

Το 2022 λοιπόν, ξεκινάει UPSIDE DOWN!!!

Το μάθημα ξεκινά με εντατικό ζέσταμα όλων των αρθρώσεων και εστιάζει στην αντοχή και την ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος. Έπειτα από κατάλληλες διατάσεις και βασικές ασκήσεις ευλυγισίας, δοκιμάζουμε σταδιακά να περάσουμε το βάρος στα χέρια και να παίξουμε με τη βαρύτητα και το κέντρο μας αλλάζοντας συνεχώς την κατεύθυνσή του.

Ποιός είναι ο ρόλος του κέντρου βάρους του σώματος σε όλες τις εκφάνσεις της ακροβατικής και πώς μπορούμε να το χειριστούμε σε ανάποδες και πρωτότυπες θέσεις; Πώς μπορεί ένα άλλο σώμα να με στηρίξει και να με οδηγήσει σε αυτές τις θέσεις και πόσο εύκολα μπορούν να χορέψουν τα πόδια όταν παίρνουν τη θέση τους τα χέρια;

Βασικός μας στόχος είναι να ξεπεράσουμε το φόβο που προκαλούν οι ανάποδες θέσεις και έπειτα να εξοικειωθούμε με αυτές. Θα χρησιμοποιήσουμε τους μοχλούς του σώματος και τα υπόλοιπα βασικά εργαλεία της ακροβατικής κίνησης για να καταφέρουμε να σταθούμε στα χέρια μας αλλά και να περνάμε από ακροβατικές κινήσεις με ροή και πλαστικότητα.

Τα πόδια φεύγουν από το πάτωμα και αναλαμβάνουν δράση τα χέρια!

Το πρώτο μάθημα 10.00-11.30 απευθύνεται σε ανθρώπους χωρίς προηγούμενη εμπειρία (μεσαίο επίπεδο) και το δεύτερο 11.45-13.15 σε ανθρώπους με προηγούμενη εμπειρία που επιθυμούν να εξελίξουν τις ακροβατικές τους δεξιότητες(προχωρημένο επίπεδο).

Βιογραφικά

Λία Χαμηλοθώρη

Η Λία Χαμηλοθώρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και ήταν από μικρή αθλήτρια της ρυθμικής και αργότερα για πολλά χρόνια του ακροβατικού συλλόγου ΓΑΣ Ειρήνη Περιστερίου.Μετά την αποφοίτησή της από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» από όπου αποφοίτησε το 2010 με άριστα. Το 2011, έπειτα από εξετάσεις έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση για βελτίωση τεχνικής στις Βρυξέλλες του Βελγίου (Danscentrum Jette), όπου για δύο χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής και αυτοσχεδιασμού με σημαντικούς δασκάλους.΄Εχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό (Cie la ignorancia, Creo dance company, Κι όμως Κινείται, Prolet OCD Dance co, Κινητήρας Χοροθέαμα,Αθανασία Κανελλοπούλου, Πρόσχημα, Paracoon, Krama, Transito κα), ήταν μέλος της ελληνικής συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Homme@home μέσω του κέντρου χορού Ι.Ρ.Ντάνκαν και υπήρξε βοηθός χορογράφου στην ομάδα Φora etc. Διδάσκει σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Χοροχρόνος και στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών αλλά και σε άλλες σχολές χορού στην Αθήνα από το 2011.