Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Αθανασία Κανελλοπούλου

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Αθανασία Κανελλοπούλου

Αυτοσχεδιασμός/Τεχνική/Ρεπερτόριο Πίνα Μπάους

27/06/2016 – 01/07/2016

Το σεμινάριο εστιάζει στη δόμηση και στην αποδόμηση της κίνησης, στην ξεκάθαρη αντίληψη της έννοιας του εσωτερικού και εξωτερικού μας χώρου, στην εξέλιξη και μεταμόρφωση του σώματος μέσα από τη διαδικασία της έρευνας.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος εστιάζουμε στο τεχνικό κομμάτι της κίνησης, όπου μέσα από απλές ασκήσεις ενδυναμώνουμε τη φυσική ενεργειακή μας πηγή, το κέντρο, ως κύριο πυρήνα και εργαλείο της έρευνας μας. Χρησιμοποιώντας τη φυσική μας βαρύτητα και αναπνοή ανακαλύπτουμε την ελευθερία και τη ροή στην κίνηση. Οι εναλλαγές δυναμικών θα μας απασχολήσουν και σιγά σιγά θα μας οδηγήσουν σε έναν εξελιγμένο, δυναμικό συνδυασμό φράσεων επιδιώκοντας τη σπείρα, την ορμή, τη στρέψη, τον εσωτερικό παλμό. Στο δεύτερο μέρος θα δουλέψουμε κινησιολογικές φράσεις από το έργο ‘’Ιεροτελεστία της Άνοιξης ‘’ της Πίνα Μπάους. Το ανοιχτό συνεργατικό πνεύμα θα βοηθήσει στη διεξαγωγή του εργαστηρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές που ασχολούνται πρακτικά με τον χορό και την κίνηση.

27/06 – 01/07 2016 16:30-19:30

Αθανασία Κανελλοπούλου

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. ‘Εχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο (Rambert School) και στη Ν. Υόρκη ( Martha Graham School) και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό. Για 17 συνεχή έτη έζησε και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες στο εξωτερικό , όπως το Χοροθέατρο Wuppertal Pina Bausch, Les Ballets C de la B, Jasmin Vardimon Company, Cocoondance, Alexandra Waierstal κ.α. Από το 2008 έχει ξεκινήσει τη δική της χορογραφική έρευνα και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Β. Αφρική. Η χορογραφική της μέχρι τώρα έρευνα έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη των ιδεών γύρω από τη γυναικεία ταυτότητα και φύση και γενικότερα τη γυναικεία υποκειμενικότητα τις περασμένες δεκαετίες. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας, (ZfinMalta Dance Ensemble) , την Πειραματική Ακαδημία του Σάλζμπουργκ (SEAD), την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο,την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας κ.α. Παραδίδει σεμινάρια σύγρονου χορού και χορογραφίας σε Ακαδημίες Χορού ανά τον κόσμο (Πειραματική Ακαδημία Salzburg –SEAD, Cairo Contemporary Dance Centre, Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης ( ΚΣΟΤ), Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου, Dance Studies University of Malta, Iceland Academy of Arts, Garage 29 Brussels, Dance Cultural Centre Athens, Mimar Sinan Fine Arts University, Istanbul. ) Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος, παιδαγωγός και περφόρμερ.

athanasiakanellopoulou.blogspot.gr