Κύκλος 4 μαθημάτων αυτοσχεδιασμού με τη Σταυρούλα Σιάμου

Κύκλος 4 μαθημάτων αυτοσχεδιασμού με τη Σταυρούλα Σιάμου

Η δημοκρατία του σώματος

1, 8, 15 και 22/4/2016

Δε θυμάμαι πια πού έχω ακούσει αυτήν την παρομοίωση αλλά μου έχει μείνει και τη μεταφέρω όπως τη θυμάμαι: ζούμε πολύ συχνά στη δικτατορία του νου, ακόμα και όταν χορεύουμε. Και η γνωστή οδηγία « να μη σκεφτόμαστε» απλώς κάνει τα πράγματα χειρότερα, προσθέτοντας στην αμηχανία την απελπισία.

Παλεύοντας για το αντίθετο πέφτουμε στην αναρχία. Όχι στην υψηλή πολιτική της εκδοχή, αυτήν της αυτοδιαχείρισης αλλά στο τυφλό ανερμάτιστο

σύμπαν του δε ξέρω πού πατάω και πού βρίσκομαι. Είναι άραγε εφικτή μια δημοκρατία του σώματος; Μια κατάσταση δηλαδή όπου σκέψεις, αισθήσεις,

αναμνήσεις, σχέδια, παρορμήσεις,και κάθε μικρό μέρος του κορμιού μπορούν να συνομιλούν χωρις να ακυρώνουν το ένα το άλλο;

Αυτήν τη ευαίσθητη δημοκρατία επιδιώκουμε αυτοσχεδιάζοντας, και όλες οι απόπειρες τελικά στοχεύουν εκεί. Εργαλεία μας για αυτόν τον κύκλο των μαθημάτων θα είναι για άλλη μια φορά τα πιο απλά υλικά: βλέπω, ακούω, αγγίζω.

Απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού, δραματικών σχολών και θεάτρου, καθώς και σε ανθρώπους με κάποια εμπειρία στο χώρο των παραστατικών τεχνών και διάθεση ερευνητική.

1, 8, 15, 22 Απριλίου 2016 20:30 – 22:30

Σταυρούλα Σιάμου

Σύντομο Βιογραφικό

Η Σταυρούλα Σιάμου είναι ηθοποιός και χορογράφος. Γεννήθηκε το 1967 (ηλικία 54 χρονών) στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και με υποτροφία του Ιδρύματος Υποτροφιών Αδελφών Πράτσικα συνέχισε σπουδές στη Νέα Υόρκη, όπου παρακολούθησε μαθήματα release technique και αυτοσχεδιασμού.

Έχει χορέψει με τις ομάδες: Tα Μήλα, Χορικά, 14η Μέρα, Μετακίνηση, Σύγχρονη Χορευτική Έκφραση, Λάθος Κίνηση, Πέρσα Σταματοπούλου, Quasi stellar, Griffon, Ομάδα Εδάφους, amorphy.org, Blitz, Lemurius, Sine Qua Non.

Στο θέατρο έχει συνυπογράψει τη σκηνοθεσία στα έργα Μάκβεθ του Oυίλλιαμ Σαίξπηρ, Μανδραγόρας του Νικολό Μακιαβέλλι (Θέατρο του Νέου Κόσμου) και Η γυναίκα που κάθεται του Δημήτρη Καραντζά. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Θοδωρής Αμπαζής, Όλια Λαζαρίδου, Άσπα Τομπούλη, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Τάσος Μπαντής, Γιώργος Γάλλος, Παντελής Δεντάκης, Αργύρης Ξάφης, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Αργυρώ Χιώτη, Σοφία Βγενοπούλου, Δημήτρης Καραντζάς, Ιώ Βουλγαράκη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Αντώνης Αντύπας, Γιάννης Χουβαρδάς, Γεωργία Μαυραγάνη, καθώς και με τη θεατρική ομάδα Blitz.

Μαζί με την Πέρσα Σταματοπούλου χορογράφησε και χόρεψε το ντουέτο fight or flight που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2013.

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ο Μισάνθρωπος (2019), ΡΟΜΠ/ROB (2018), Ο πρίγκιπας και ο φτωχός (2018), Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε (2014), Οι Τρειςευτυχισμένοι (2017), Lulu (2019).

Trivia (1)

Είναι σύζυγος του ηθοποιού Γιώργου Γάλλου