Κινούμενο σώμα που ηχεί και συνδέει με την Γιώτα Πεκλάρη

Κινούμενο σώμα που ηχεί και συνδέει με την Γιώτα Πεκλάρη

Εισαγωγή στο body music

8/10/2022 – 9/10/2022

Το σώμα αποτελεί το πρωτογενές όργανο μουσικής έκφρασης. Η παράδοση χρησιμοποιεί πολύ συχνά μόνο τη φωνή και τις κινήσεις για να παράγει μουσική, προκαλώντας μια έντονα αισθητηριακή, ενσώματη εμπειρία με την οποία συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους

Το σεμινάριο εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους το σώμα είναι σε θέση να παράγει ήχο και την ικανότητά του να δρα ως κρουστικό και μελωδικό όργανο. Αναπτύσσει την ρυθμική αντίληψη, την μουσικότητα, τον συντονισμό και την σύνδεση με την ομάδα. Ως βασικό εργαλείο χρησιμοποιεί το body music, ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό ρεύμα που άρχισε να διαμορφώνεται στο Σαν Φρανσίσκο την δεκαετία του ‘80 και είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε ευρύ κοινό καλλιτεχνών από τον χώρο της μουσικής, του χορού και του θεάτρου, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται ως μαθησιακό μέσο σε αμερικανικά σχολεία σύγχρονης εκπαίδευσης.

Απευθύνεται σε χορευτές, μουσικούς, τραγουδιστές, περφόρμερς, δασκάλους μουσικής, χορού και θεάτρου, θεραπευτές, εκπαιδευτικούς, διευκολυντές και όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν το σώμα τους με μεγαλύτερη μουσική συνείδηση. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να εμπιστευτούν τον ήχο του σώματός τους, να εξελίξουν την κιναισθητική τους αντίληψη, να αφυπνίσουν τις αισθήσεις, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Λίγα λόγια για την Γιώτα Πεκλάρη

H Γιώτα Πεκλάρη είναι χορεύτρια και χορογράφος με εξαιρετικά ποικίλο λεξιλόγιο που εξερευνά την ηχητική διάσταση του κινούμενου σώματος. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου, δημιουργός του διεθνούς φεστιβάλ Coetáni Experimental Flamenco Festival και συνιδρύτρια του πολιτιστικού οργανισμού PLAYGROUND for the arts.
Έχει στο ενεργητικό της πλήθος συνεργασίες και εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων των: Flamenco tanzhaus.nrw, Flamenco Festival London και έχει παρουσιάσει δουλειά της σε χώρους όπως: Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα), SFJazz (Σαν Φρανσίσκο), Spinnerei (Λειψία), Sadler’s Wells (Λονδίνο), Berkeley University (Καλιφόρνια), Pygméteatern (Στοκχόλμη).
Από το 2011 είναι σταθερή συνεργάτης του International Body Music Festival και από τον Σεπτέμβριο του 2019 διδάσκει στο διεθνές εργαστήριο PERCUSSIVE DANCE LAB (Μόντρεαλ, Καναδάς). Επίσης συμμετείχε στο Body Music European Meeting (2019-2021), ερευνητικό πρόγραμμα Erasmus+ πάνω στην εφαρμογή του body music στη διδασκαλία της μουσικής και του χορού.
Ως δασκάλα, έχοντας εργαλείο τις σπουδές της στον κλασικό και σύγχρονο χορό, το φλαμένκο, το body music και πάνω από 25 χρόνια διδακτικής εμπειρίας, έχει δημιουργήσει τη δική της μέθοδο, σχεδιάζοντας εργαστήρια που απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Η έρευνά της πάνω στη κίνηση και τον ήχο, έχει πάρει από το 2012 τη μορφή του εργαστηρίου VISUALIZING SOUND και τα τελευταία χρόνια οδηγεί μικτές ομάδες ατόμων με ή χωρίς μορφές ακουστικής ή/και οπτικής αναπηρίας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εργαστήρια της μεθόδου CONNECTING BODY.

www.yiotapeklari.com

Πληροφορίες και κράτηση θέσης

Tο studio Choroskinisirythmos λαμβάνει κάθε μέτρο για την ασφάλεια των επισκεπτών και των συνεργατών του. Αυστηρά περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημερομηνίες/Ώρες:
8/10/2022 15.30 – 18.30
9/10/2022 12.00 – 15.00
Κόστος: 50 euro

ΧΟΡΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΡΥΘΜΟΣ
Μεσογείων 446 Αγία Παρασκευή (είσοδος από Στρ. Οδ. Μαρουλή) 1ος όροφος
Τηλ.: 6973204526 / 2106545809
Email: info@choroskinisirythmos.com

  Οικονομική Πολιτική Σεμιναρίου
  • Η εξολοκλήρου πληρωμή του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική.
  • Σε καμία περίπτωση δεν πληρώνεται μέρος του σεμιναρίου, αλλά η τιμή του παραμένει συμπαγής.
  • Η θέση κρατείται προσωρινά κατόπιν συνεννόησης, αλλά η οριστική εξασφάλιση της γίνεται μόνο με την κατάθεση προκαταβολής 20 ευρώ.
  • Σημειώνεται πως το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά σας (τραυματισμός, covid, ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια), για το συγκεκριμένο σεμινάριο του Open Training με την Πολένα Κόλια Πέτερσεν το ποσό δεν επιστρέφεται, αλλά εάν επιθυμείτε, μπορείτε να βρείτε αντικαταστάτη να πάρει την θέση σας.
  • Σημειώνεται πως το studio ΧΟΡΟΣ κίνηση ΡΥΘΜΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανό τραυματισμό.
  • Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου υπάρχει φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση.
  • Με την συμμετοχή σας αποδέχεστε την δημοσίευση των φωτογραφιών και του βίντεο στην ιστοσελίδα το Fb και το instagram του studio ΧΟΡΟΣ κίνηση ΡΥΘΜΟΣ.