Η Μαρία Φουντούλη είναι αριστούχος απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2007) και του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2012).
Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Sinequanon, Χορευτές, Λάθος Κίνηση, Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, ομάδα Ζήτα της Ίριδας Καραγιάν , Αμφίδρομο χοροθέατρο της Ελενας Χριστοδουλίδου, ομάδα χορού Κώστα Τσιούκα, Hellenic Dance Company καθώς και με την Ερμίρα Γκόρο, Τέτη Νικολοπούλου, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου και Ηρώ Αποστολέλλη, Έντγεν Λάμε, Θέλγια Πετράκη, Στάθη Μαρκόπουλο κ.α.
Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά και ενήλικες. Διδάσκει στα επαγγελματικά τμήματα της «Ακτίνας» και του «Αλέξανδρου Χατζιάρα» και σε ερασιτεχνικά τμήματα σε διαφορες σχολές χορού όπως «Χορός-Κίνηση-Ρυθμός», «Χορός», «Ακτίνα», «Χοροχρόνος», σχολή χορού Έλενας Βακαλοπούλου, εργαστήρι χορού Polyphonica dance, Κέντρο Μελέτης Χορού Ι&Ρ Ντάνκαν, «Baile de Barrio», Σχολή χορού Αλίκης Καζούρη και Τιτής Αντωνοπούλου στην Άνδρο, Σχολή χορού motus, κ.α. Το Σεπτέμβρη του 2013 και του 2018 κλήθηκε να αναλάβει την εισήγηση του μαθήματος του Σύγχρονου Χορού στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.
Από το 2014 συμμετέχει ως εμψυχώτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Dancing to connect» της Battery Dance Company σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών του ιδρύματος Ωνάση που λαμβάνει χώρα σε δημόσια σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας. Έχει επίσης συνεργαστεί ως δασκάλα και χορογράφος με τη νεανική ομάδα σύγχρονου χορού C-Lab, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κατερίνας Ανδριοπούλου.
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως χορογράφος με την ομάδα 3rd person theater group στις παραστάσεις «Πόση Γη χρειάζεται ο άνθρωπος» στο δημοτικό θέατρο Πειραιά και στο «Άσμα Ασμάτων» στο Δηπεθέ Κοζάνης. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Μανώλη Μαυροματάκη στην παράσταση «Η Ριμάδα η ζωή» στην μικρή επίδαυρο στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και με την Αντιγόνη Νέτα στην παράσταση «Η αφήγηση της Αντιγόνης» στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Το μάθημα περιλαμβάνει δύο μέρη. Το μεγαλύτερο μέρος του εστιάζει στην τεχνική και συγκεκριμένα στις τεχνικές του Release και στις βασικές αρχές του Limon. Ενα μικρότερο μέρος του είναι ο αυτοσχεδιασμός , όπου μέσα από κινητικές κυρίως οδηγίες ο κάθε μαθητής αναπτύσει την προσωπική του κίνηση και τη σχέση του με την ομάδα και το χώρο.
Ξεκινάμε με ασκήσεις στο πάτωμα ζεσταίνοντας σιγά σιγά το κέντρο, την σπονδυλική και τα άκρα. Μετακινούμαστε στο χώρο χρησιμοποιώντας εναλλαγές επιπέδων. Συνεχίζουμε στο όρθιο επίπεδο με ασκήσεις που δουλεύουν τον άξονα την ισορροπία, τον κορμό και την αιώρηση. Χρησιμοποιούμε την τελευταία για να μετακινηθούμε στο χώρο, να αυξήσουμε την ταχύτητα και να δουλέψουμε πηδήματα. Το μάθημα τελειώνει με εναν συνδυασμό που χρησιμοποιεί την τεχνική με έναν πιο προσωπικό κι εκφραστικό τρόπο.