Κωνσταντίνος Παπαματθαιάκης

Ο Κωνσταντίνος Παπαματθαιάκης είναι αριστούχος απόφοιτος της σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

To 2011 συνέχισε την εκπαίδευση του στο Λονδίνο ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο London Contemporary Dance School. Κατόπιν έγινε μέλος της Candoco Dance Company πραγματοποιώντας περιοδείες σε όλη την Ευρώπη και εκτός με έργα της Trisha Brown, Rachid Ouramdane, Javier De Frutos, Emanuel Gat, Thomas Hauert.

Μερικές από τις συνεργασίες αποτελούν, Εθνική Λυρική Σκηνή, Hellenic Dance Company, Αέναον Χοροθέατρο του Daniel Lommel, ZfinMalta Dance Ensemble, Jonathan Lunn και Amir Hosseinpour, Francesca Tranter (Contact Dance Company), Γεωργία Τέγου και Μιχάλη Θεοφάνους στο έργο ‘Reverie’ και ο Yaron Shamir, με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι σήμερα, στα έργα ‘Urban Wolves’ και ‘Mr. Krake’ τα οποία κ περιοδεύουν.

Από το 2012 ξεκίνησε να διδάσκει τεχνική Release- Limon based στην Αγγλία όντας χορευτής και να παραδίδει μαθήματα inclusive dance σε διάφορες κοινωνικές ομάδες με την Candoco. Στη συνέχεια εργάστηκε και ως καθηγητής κλασσικού στο τμήμα χορού του Πανεπιστημίου της Μάλτας καθώς και στην ομάδα ZfinMalta στην οποία υπήρξε rehearsal director.

Διδάσκει στη Σχολή:

Τμήμα ενηλίκων προχωρημένο

Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνική Release, βασικές αρχές τεχνικής Limon και floor work.

Με ένα πρώτο ζέσταμα θα ξυπνήσουμε το σώμα μέσα από κυλίσματα και κάμψεις. Ο μαθητής θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει συνείδηση του σώματος του στο χώρο, της αναπνοής του και της λειτουργίας των αρθρώσεων του. Με τη βοήθεια της πτώσης και επαναφοράς θα αισθανθεί τη δυναμική της βαρύτητας, την αντίθεση μεταξύ βάρους και έλλειψης βάρους και θα δοκιμάσει να μετακινηθεί στο χώρο με πολλαπλούς τρόπους και δυναμικές με διάφορα σημεία του σώματος. Ενίοτε θα περιλαμβάνεται και αυτοσχεδιασμός με έμφαση στην έρευνα και προσωπική κίνηση του μαθητή.

To μάθημα είναι ιδανικό για μαθητές που ενδιαφέρονται να κάνουν προετοιμασία σε επαγγελματικές σχολές.

Τμήμα Εφήβων

Το μάθημα περιλαμβάνει αρχές Release και αρχές τεχνικής Limon.

Το μάθημα είναι ιδανικό για νέους μαθητές που θέλουν να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με τον σύγχρονο χορό. Ο μαθητής αρχικά θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την έννοια του χώρου. Περπάτημα, τρέξιμο, ισορροπίες και χαλάρωση, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσει. Θα γνωρίσει βασικές έννοιες του χορού δίνοντας έμφαση στη ροή της κίνησης, την αλλαγή επιπέδων και κατευθύνσεων. Το μάθημα θα κλιμακώνεται με τη μορφή μικρών κινητικών φράσεων και θα ολοκληρώνεται με χορογραφία.

Το μάθημα περιλαμβάνει εισαγωγή στις έννοιες της δυναμικής, βάρος, αιωρήσεις, παλμοί, πτώσεις, στροφές, περιστροφές, αναπηδήσεις και άλματα

Κωνσταντίνος Παπαματθαιάκης