Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Κάντυ Καρρά
Η Κάντυ Καρρά είναι περφόρμερ και εκπαιδευτικός χορού. Είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκη Κονταξάκη» και του μεταπτυχιακού προγράμματος Μ.Ε.Τ Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Από το 2010 έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους και ομάδες χορού και έχει χορέψει σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ισπανία και Νέα Υόρκη όπως Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Dancing Athens και Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Nostos Summer Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, MIR Festival, Athens Video Dance Project (Σχολή Καλών Τεχνών), Arc for Dance, Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Δημήτρια, Dance Days Chania, Akropoditi DanceFest, Διεθνές Φεστιβάλ Κυπρίων, International Performance Festival pad-Mainz, Folkwang Physical Theater Festival – Essen, Battery Dance Festival ΝΥ, MASDANZA International festival, MASDANZA Extension Tenerife, Figueres es Mou κ.α.
Διδάσκει τακτικά σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε ποικίλες ομάδες ατόμων, όπως παιδιά, εφήβους, φοιτητές επαγγελματικών σχολών, σε διαπολιτισμικά και δια-ηλικιακά γκρουπ καθώς και σε θεραπευτικό πλαίσιο ως καλλιτεχνική συνεργάτρια. Έχει συνεργαστεί με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Αρχείο Καβάφη, το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας, την διαπολιτισμική Polyphonica, την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή Χορού ΑΚΤΙΝΑ, τον φορέα ψυχικής υγείας ΚΛΙΜΑΚΑ, το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου κ.α.
Το 2012 προσκλήθηκε και συμμετείχε στο πρώτο μηνιαίο ερευνητικό πρόγραμμα της Ultima Vez – Wim Vandekeybus στις Βρυξέλλες πάνω στο χορό και το θέατρο και το 2016 επιλέχθηκε και συμμετείχε στο EUROPOLY – masterclass για νέους καλλιτέχνες στο Kammerspiele του Μονάχου.
Τέλος, από το 2020, καλλιτεχνικό έργο στο οποίο έχει υπάρξει στη θέση της συν-δημιουργού έχει παρουσιαστεί και υποστηριχτεί από το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, in Miniature του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί, το προσβάσιμο Synama Festival #1 της Liminal Access Force, ΜΠαρΤ του 8ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών, Flux Laboratory Athens και Moving Ground Project.
Περιγραφή μαθήματος:
Σύγχρονος Χορός
Το μάθημα στοχεύει στο να εμβαθύνει στη σχέση με το κινούμενο σώμα μέσα από την εξερεύνηση των μοχλών και της μηχανικής του σώματος, τη λειτουργία και χρήση της αναπνοής, τη σχέση με το έδαφος και τον χώρο συνολικά.
Δομημένες ασκήσεις, συνδυασμοί και αυτοσχεδιαστικές οδηγίες προτρέπουν τους συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν και να σωματοποιήσουν τις διαφορετικές ποιότητες της κίνησης, ώστε να ελευθερώσουν και να εξελίξουν τη χορευτικότητά τους.
Αυτοσχεδιασμός
Ένα πολύ ξεχωριστό μάθημα, βασισμένο στην κινητική ροή του Σύγχρονου Χορού, που μεταμορφώνει τους χορευτικούς κανόνες σε αβίαστη σωματική έκφραση. Η πλαστικότητα της χορογραφίας, η αρμονία της κίνησης και το απελευθερωτικό άνοιγμα του σώματος στον ρυθμό είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτό το χορευτικό είδος μοναδικό και πολύ επίκαιρο.
Η εκγύμναση του σώματος επιτυγχάνεται μέσα από την επιστράτευση της σωματικής ικανότητας, της φαντασίας και της ψυχικής εκτόνωσης, με όλα μαζί τα στοιχεία να λειτουργούν σε ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Λειτουργούν τμήματα αρχαρίων, μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου.