χορός κίνηση ρυθμός

Καθηγητές

Αθηνά Λαμπαδαρίδη-Δήμου

Η Αθηνά είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική, στο Alvin Ailey American Dance Theatre. Ταυτόχρονα, ήταν υπότροφος του Steps on Broadway studio της Νέας Υόρκης, και παρακολούθησε εντατικά μαθήματα της ομάδας Jose Limon. Παράλληλα με τις σπουδές χορού, ολοκλήρωσε και σπουδές πιάνου και θερίας της μουσικής στο Απολλώνιο Ωδείο.

Από το 1990 μέχρι το 2000, είχε σταθερή συνεργασία στην ομάδα χορού Ηώ, της Μαρίας Γαϊτάνη και παράλληλη συμμετοχή σε άλλες ομάδες σύγχρονου χορού.

Το 1994 ίδρυσε την Σχολή Χορός-Κίνηση-Ρυθμός, όπου και ασχολήθηκε εντατικά με τη διδασκαλία της τέχνης του χορού.

Όλα αυτά τα χρόνια συνέχισε και την ενασχόλησή της με τη μουσική, διδάσκοντας σε μουσικές σχολές ενώ παρακολούθησε συστηματικά μαθήματα Κρουστών και Latin Percussion στο ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Η ενημέρωσή της πάνω στις εξελίξεις στο χορό και τη μουσική ανανεώνεται διαρκώς, με τη συμμετοχή της στα σημαντικότερα σεμινάρια που διοργανώνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Αύγουστο του 2005 έγινε δεκτή στο Coaching Project του Emio Greco στο Impustanz στη Βιέννη.

12342635_462255203978894_6881221753699829853_n

Έλενα Κοντογόνη

Κάτοχος κρατικού διπλώματος καθηγήτριας χορού από την σχολή Νίκη Κονταξάκη, συνέχισε τις σπουδές της στο New York University της Νέας Υόρκης πάνω στον τομέα του Arts Administration in Dance. Κέρδισε υποτροφία για τη σχολή χορού Jacob's Pillow στις Η.Π.Α. για το contemporary program. Είναι κάτοχος του Power Pilates Mat Certificate, και πτυχιούχος Masters of Arts in Contemporary Dance από το London Contemporary Dance School του Λονδίνου.

Αποτελεί μέλος της ομάδας Αέναον Χοροθέατρο από το 2008 και έχει συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Noone Svlahom-DK, Jorge Cresis-UK, Eleesha Dreenan-DΚ κ.ά) Διδάσκει χορό και pilates.

Elena
c.k
thumbnail
12112185_798509260271253_6876240317280435517_n

Αθανασία Κανελλοπούλου

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στη Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία στο Λονδίνο (Rambert School) και στη Νέα Υόρκη (Martha Graham School) και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό. Για 17 συχεχή έτη έζησε και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες στο εξωτερικό, όπως το Χοροθέατρο Wuppertal Pina Bausch (guest dancer), Les Ballets C de la B, Jasmin Vardimon Company, Coccondance, Alexandra Wajerstal κ.α. Από το 2008 έχει αρχίσει την δική της χορογραφική έρευνα και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί και πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Β. Αφρική. Η χορογραφική της μέχρι τώρα έρευνα έχει επιρεαστεί από την εξέλιξη των ιδεών γύρω από την γυναικεία ταυτότητα και φύση και γενικότερα τη γυναικεία υποκειμενικότητα τις περασμένες δεκαετίες. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας (Zfin Malta Dance Ensemble), την Πειραματική Ακαδημία του Σάλσμπουργκ (SEAD), την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Παλαιστίνης κ.α. Παραδίδει σεμινάρια τεχνικής και χορογραφίας σε ακαδημίες χορού ανά τον κόσμο (Πειραματική Ακαδημία Σάλσμπουργκ - SEAD, Cairo Contemporary Dance Centre, Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης - ΚΣΟΤ, Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου, Dance Studiies University of Malta, Iceland Academy of Arts, Garage 29 Brussels, Dance Cultural Centre Athens, Miman Sinan Fine Arts University Istanbul). Σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος, παιδαγωγός και περφόρμερ.

stavroula

Σταυρούλα Σιάμου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και με υποτροφία του Ιδρύματος Κούλας Πράτσικα συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη στη σχολή του Μerce Cunningham. Παράλληλα παρακολούθησε εκεί μαθήματα release technique και αυτοσχεδιασμού.

Έχει χορέψει με τις ομάδες: Tα Μήλα, Χορικά, 14 η μέρα, Μετακίνηση, Σύγχρονη Χορευτική Έκφραση, Λάθος Κίνηση, Πέρσα Σταματοπούλου, Quasi stellar, Griffon, Ομάδα Εδάφους, amorphy.org. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τους Sine qua non. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως χορογράφος σε σκηνοθεσίες των: Θ. Αμπαζή, Ό. Λαζαρίδου, Ά. Τομπούλη, Β. Θεοδωρόπουλου, Τάσου Μπαντή, Γ. Γάλλου, Π. Δεντάκη, Α. Ξάφη, Β. Μαυρογεωργίου, Η. Χιώτη, Blitz.

_DSC9604

Βερβενιώτη Αφροδίτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2002), της Rotterdamse Dansacademie BA Dancer στην Ολλανδία (2005)όπου κ συνεργάστηκε με τους Ann van de Broek, Gabriele Staiger, Itsik Gallili και της Fontys Dance Academy PG/ Ma Choreography, Tilburg, Ολλανδία (2007). Υπότροφος του ΙΚΥ (2004) καθώς και του Jacob’s Pillow Contemporary Tradition, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α. (2002). Παραμένει στην ενεργό δράση ως χορεύτρια σε παραστάσεις και σε Φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος . Έχει χορέψει με τις ομάδες χορού της Νατάσσας Ζούκα, Αίρεσις, 58+3, χοροθέατρο Αrt, Ακιν, Memento Bodyworks, Διονύσης Τσαφταρίδης, Κινητήρα . Από το 2008 είναι Ιέρεια στην Αφή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2007 διδάσκει χορό σε σχολές χορού και σε δραματικές σχολές. Έχει παραδώσει σεμινάρια χορού και χορογραφίας. Έχει χορογραφήσει τα Sargam, Lost Thought, Alternative (Ολλανδία) καθώς και τα Προς στα πλαίσια του φεστιβάλ In Progress Kινητήρας Residency Center 2010, One Way(Spider Festival Athens) και Προς ΙΙ (2013). Έχει επιμεληθεί κινητικά τα Electra The Rewrite του Edward Pomerantz (Athens Fringe Festival 2010, παραγωγή Κινητήρας), Έξι Κρυμμένα Αρχεία του Θωμά Διάφα (2011), έχει συνεργαστεί ως βοηθός- χορογράφος σε χορευτικές κ θεατρικές παραγωγές.