χορός κίνηση ρυθμός

facebook

Στο σεμινάριο χρησιμοποιούμε τις ιδιότητες του παινχιδιού για να προσεγγίσουμε την τεχνική του αυτοσχεδιασμού και να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας ως αυτοσχεδιαστές.

Με τη βοηθεία ενός από τα βασικά αντικείμενα παιχνιδιού, της μπάλας, θα εξασκήσουμε τη δυνατότητα του σώματος να αντιδρά στιγμιαία και αντανακλαστικά καθώς και την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται και να διαχειρίζεται ερεθίσματα.

Εργαλεία και στρατηγικές αυτοσχεδιασμού θα εφαρμοστούν τόσο πάνω σε χορογραφημένο και κατευθυνόμενο μέσω συγκεκριμένων οδηγιών και εικόνων κινησιολογικό υλικό όσο και σε ελεύθερο.

Το σεμινάριο είναι εμπειρικό και παιγνιώδες και με αυτό το τρόπο εμπλουτίζει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία των συμμετεχόντων, διεγείρεi τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, δυναμώνει την αποφασιστικότητα, τη καθαρότητα των επιλογών, τη δυνατότητα εστίασης και απελευθερώνει τις εν δυνάμει καλλιτεχνικές τους δυνατότητες.

Αυτό που τελικά μελετάμε είναι πώς η διαδικασία παιχνιδιού μας εισάγει στη τέχνη του αυτοσχεδιασμού προσδιορίζοντας τη τέλεια ισορροπία μεταξύ αυστηρών κανόνων και εκφραστικής ελευθερίας.

Το σεμινάριο αποτελεί το πρώτο κύκλο μιας σειράς σεμιναρίων, τα οποία μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς συνολικά ή μεμονωμένα.

 

 

Απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού, δραματικών σχολών και θεάτρου, καθώς και σε ανθρώπους με κάποια εμπειρία στο χώρο των παραστατικών τεχνών και διάθεση ερευνητική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σοφία Μαυραγάνη

 

Είναι χορογράφος, εκπαιδεύτρια, concept designer. Έχει σπουδάσει χορογραφία/dance making στο ArtEZ University of Arts, Άρνεμ/Ολλανδία (2001-2005) και Oργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων/marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1996-2000). Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε ανεξάρτητα θέατρα καθώς και φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Δημητρίων, MIRfestival, ΚΘΒΕ, PARK YOUR ID festival/Mάαστριχτ, DANCE DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL/Χανιά, Θέατρο Απόλλων/Σύρος, Τeatro BELISARIO/Μπουένος Άιρες, Teatro LAGRADE/Mαδρίτη κ.α.). Μαζί με την ομάδα amorphy, σχεδιάζει και διοργανώνει τις βραδιές αυτοσχεδιασμού DoBeDOBEDO με τη συμμετοχή κάθε χρονιά πάνω από 70 καλλιτεχνών. Η εκπαιδευτική της δράση χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία πρωτότυπων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών μοντέλων (out of order, playfor4, playforPLACE, το οποίο έχει πραγματοποιηθεί σε 13 πόλεις στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ωκεανία). Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX και της ομάδας FINGERSIX/Athens.

www.sofiamavragani.com

https://playfor4.wordpress.com/playforplace/

 

 

Μαίρη Ράντου

 

Είναι απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και της ανώτερης επαγγελματικής σχολής Φωτογραφίας και γραφικών τεχνών στην Αθήνα. ‘Εχει συνεργαστεί με τις ομάδες, X-It Dance Theater, Noema Dance Works, Echo Arts, Floating Islands, YELP, ΑΚΙΝ, Εθνική Λυρική Σκηνή, την ομάδα Osmosis του Ευριπίδη Λασκαρίδη, και μεταξύ άλλων με τους Risa Steinberg, Martin Lawrence, Richard Alston, Κωνσταντίνο Ρίγο στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Hellenic Dance Company.

Συνεργάστηκε με το Δημήτρη Παπαϊωάννου για την έναρξη των Ευρωπαικών αγώνων Baku 2015 και με την Αποστολία Παπαδαμάκη για την έναρξη των παραολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004.

Έχει συνέργαστεί με τον σκηνοθέτη Τζώρτζη Γρηγοράκη στην μικρού μήκους ταινία 'C project' , μια παραγωγή της Chaos film σε συνεργασία με το Κυκλαδικό Μουσείο.Έχει επίσης επιμεληθεί την κίνηση στις μουσικές παραγωγές 'The twin mothers' σε πρωτότυπη μουσική της Δήμητρας Τρυπάνη καθώς επίσης και για την παράσταση 'Donna Abandonate' μια παραγωγή του ZEON.

Απο το 2004 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και κινησιολογία σε θεατρικές ομάδες, σχολές, σε επαγγελματίες χορευτές καθώς και σε ερασιτέχνες που ασχολούνται με την κίνηση ή προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους σε επαγγελματικές σχολές.

Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ανεξάρτητα θέατρα και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Απο το 2012 είναι συνιδρύτρια του Garage Performing Arts Center στην Κέρκυρα.

http://www.insidegarage.org/

 

Ο Αυτοσχεδιασμός με όρους

και διάθεση παιχνιδιού

με την Σοφία Μαυραγάνη και

τη Μαίρη Ράντου

 

19 - 20 Δεκεμβρίου 2015

17:00 - 20:00

_STH4382 copym