χορός κίνηση ρυθμός

facebook

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού

με το Nico Monaco

 

5 - 8 Ιουλίου 2017

10:00 - 13:30

Ο Nico Monaco, χορευτής των Akram Khan και Emio Greco, rehearsals director στην ομάδα Zfin Malta, θα δώσει στο studio Χορός Κίνηση Ρυθμός, ενα εντατικό workshop τεσσαρων ημερών.

 

The workshop is open to any type of dancer/performer who is interested in exploring the research and the articulation of their own movement through an intense improvisation that connects the ideas of breath, mind, inner/outer space, time and repetition. The participants will explore their own creativity and strengthen their performative skills through choreographic tasks and share throughout the session the acquired knowledge with the rest of the group.

Nicola Monaco

 

Ο Nicola Monaco ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο χορό στην Ιταλία σε ηλικία 19 ετών μελετώντας σύγχρονο χορό και μπαλέτο. Το 2001 παρακολούθησε το επαγγελματικό πρόγραμμα χορού Aterballeto υπό την διεύθυνση του Mauro Bigonzetti. Με το τέλος του προγράμματος, ξεκίνησε να εργάζεται με την ομάδα Artemis Danza της Monica Casadei όπου παρέμεινε για δύο σεζόν. Το 2003 είχε την ευκαιρία να δουλέψει με την επιβραβευμένη ομάδα της Δανίας του Εmio Greco/PC όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, χορεύοντας σε διεθνές tour της ομάδας τις πιο πρόσφατες παραγωγές αλλά και το όλο ρεπερτόριο. Το 2009 μετακόμισε το Λονδίνο όπου χόρεψε και συνεργάστηκε με χορογράφους όπως Akram Khan, Gregory Maquoma, Tom Dale, The Featherstonehaughs και Shobana Jeyasingh Dance Company. Την ίδια περίοδο ο Nicola ξεκίνησε την δική του έρευνα ως χορογράφος χορεύοντας στο Arcola Theatre και το Place Theatre. Το 2012 ο Nicola ξεκίνησε συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο της Μάλτας ως επίτημος καθηγητής και Rehearsal Director της ομάδας Mavin Khoo Dance Company του Mavin Khoo. Tον Ιούνιο του 2013 έγινε μέλος της ομάδας Akram Khan χορεύοντας σε διεθνές tour τις παραγωγές iTMOi και Kaash. Τώρα εργάζεται ως Rehearsal Director της ομάδας Zfin Malta του Mavin Khoο.