χορός κίνηση ρυθμός

facebook

Σεμινάριο Μυϊκής Ενδυνάμωσης

και Pilates για Χορευτές με τη

Μαρκέλλα Κεφαλλωνίτου

 

29 Δεκεμβρίου 2016

10:00 - 14:00

 

B024884MARKEF35 copy

Ένα σεμινάριο εξειδικευμένο για επαγγελαμτίες χορευτές, σπουδαστές χορού, δασκάλους χορού, χορογράφους, κινησιολόγους και δασκάλους Pilates. Κατάλληλο για όλες τις τεχνικές χορού.

 

Θα συζητήσουμε για:

- τις χορογραφικές απαιτήσεις στην εποχή μας

- το επίπεδο της φυσικής κατάστασης των χορευτών και τι προτείνουν οι έρευνες για την ενδυνάμωσή τους

- την κατάλληλη στάση σώματος για τους χορευτές και πως το εύρος της κίνησης μπορεί να επιρεάσει την λειτουργία των μυών

- με ποιους τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε τους χορευτές να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις και να αποφύγουν τραυματισμούς

 

Το σεμινάριο συμπεριλαμβάνει ασκησιολόγιο Pilates εξειδικευμένο για χορευτές και αναφέρεται σε όλες τις μυϊκές ομάδες. Θα αναλύσουμε την σχετικότητα των ασκήσεων με τις διάφορες τεχνικές χορού, καθώς και την πρακτική εφαρμογή και ενσωμάτωση των ασκήσεων στο χορό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαρκέλλα Κεφαλλωνίτου

 

Η Μαρκέλλα Κεφαλλωνίτου (MSc) είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Χορού Νίκη Κονταξάκη και του Cunningham Dance Studio στην Νέα Υόρκη. Με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Dance Science στο πανεπιστήμιο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος διπλώματος Pilates από το σύστημα BASI Pilates.

 

Εξειδικεύεται στην ενδυνάμωση και αποκατάσταση τραυματισμών των χορευτών μέσω του Pilates. Διδάσκει ομαδικά μαθήματα pilates για χορευτές όπου δίνουν έμφαση στην ισορροπία και τον συντονισμό, τη δύναμη του κέντρου, τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή και την ελαστικότητα.

 

Εργάζεται στο κεντρικό στούντιο του συστήματος BASI Pilates στον Λονδίνο ως δασκάλα Pilates. Επίσης εργάζεται ως Rehearsal Director της ομάδας σύγχρονου χορού Chloe Aliyanni Dance όπου εκπαιδεύει τους χορευτές και διευθύνει τις πρόβες.